Kom en maak je team hechter!

Are to Run


Oprichter en bezieler, Stefan Goris, is na meer dan een decennia specialist geworden in het vinden van de natuurlijke balans door écht samen te werken met zijn roedel sledehonden. Met dit evenwicht  voor ogen bracht hij enkele interessante mensen bij elkaar en samen werkten ze aan een scala van projecten. Zo kwam ook de naam ‘Hound Wizards’ tot leven. Een hondentovenaar is Stefan zeer zeker. Zijn roedel is één met hem en hij is één met zijn roedel. Bovendien is een wizard in de computerwereld een interactief programma dat de gebruiker helpt bij moeilijke handelingen. Mensen helpen is net wat Are to Run voor ogen heeft. Deze tweedeligheid maakt de naam Hound Wizards enorm toepasselijk. Zo bieden wij een scala van trajecten aan om onze rollen van coach, bedrijfsleider en ouder terug in harmonie te brengen. Bovendien kan iedereen onze unieke en professionele sledehondentrainingen komen ervaren. Dit individueel, per duo of in groep. Voor bedrijven hebben we enkele nooit geziene teambuildings in de aanbieding, want in een roedel draait het allemaal rond het collectief welzijn. Het individu komt er pas beter uit als de groep op nummer één staat. Veel firma’s en scholen willen hun mensen motiveren om met de neuzen in dezelfde richting te staan. Dat is nu net de kracht van onze wereldkampioen.  Bovendien hebben we reeds een samenwerking met Climbing Managers om een expeditie op gang te zetten in Alaska. Het aanbieden van onovertroffen en magnifieke ervaringen is voor Are to Run een levensstijl.


- Dogs can’t talk, but if you listen they will tell you everything. So when listening you win. When working togheter we all thrive. -

Stefan Goris 2015


Onze Hound Wizards


Stefan Goris

 • Oprichter VZW Are to Run
 • Wereldtop sledehondenracing:
  • 1X WORLD CHAMPION 2014
  • 1x VICE WORLD CHAMPION 2015
  • 1X EUROPEAN CHAMPION 2013
  • 1X VICE EUROPEAN CHAMPION 2018
  • 23 internationale medailles
 • Ex-militair en Halftijds onderwijzer
 • Auteur
 • Survival Run Atleet
  • 1ste plaats 2016

Coralie Schraepen

 • Administratieve ondersteuning
 • Creatief brein
 • Avonturier
 • Verpleegkundige

Pieter Olaerts

 • Opvoedingsdeskundige
 • ex-rugbyspeler (Nationaal)
 • sledehondenracer
 • Survival Run Atleet

Karel-Jan Vandormael

 • Juridisch Expert
 • Advocaat
 • Opleidingshoofd Rechtspraktijk PXL
 • Marathonloper

Literatuur


Stefan schreef reeds mee aan het boek "Nog één verhaaltje" in 2015, maar ondertussen is hij zelf auteur geworden. Samen met co-auteur Stijn Moekaars en illustratrice Ina Hallemans bracht hij een ode aan zijn ex-wereldkampioene Esdra. 

Een meeslepend en informatief verhaal, verteld door de Siberische husky Esdra. Voor dierenvrienden vanaf 10 jaar. Esdra is een Siberische husky, een sledehondenras en Stefan is de musher, de baas van een sledehondenteam. Hij heeft zijn hond grootgebracht van puppy tot heuse wereldkampioen. Esdra blaft, sorry, vertélt zelf haar verhaal. Je komt alles te weten over het opvoeden van de puppy tot de dagelijkse training, van soorten sledehonden tot sledehondenwedstrijden. Daarnaast ontdek je de geschiedenis van wolf tot huishond en sledehond. Spring op de slee en glij mee op deze avontuurlijke sneeuwtocht. Yeeeep!

Je kan het boek bestellen bij de Bol.com of bij de Standaard Boekhandel. Klik op de cover van het boek of op onderstaande logo's voor een directe link: bol-logo-1.jpg    stbh.jpg

Je kan ons boek ook via onze website verkrijgen. Echter enkel via afhaling te Zutendaal of Bilzen. 

Veel leesplezier!!

 

Tom Waes schreef in zijn nieuwe bestseller over zijn sledehondenervaring met onze Eurohounds. Hij vond het "the kick" van het seizoen en was klaarblijkelijk enorm onder de indruk. Over vier pagina's verspreid kan je zijn bevinden nog eens nalezen. Wil jij ook eens hét avontuur beleven van Tom, stuur ons een bericht!

 

Klik op de cover van het boek voor de rechtstreekse link naar Standaard Boekhandel.

Het doel van uitgeverij Clavis is om kinderendromen waar te maken. Sinds 1981 is de uitgeverij hier gepassioneerd mee bezig en in 2015 namen ze de proef op de som. Ze contacteerden succesvolle mensen en vroegen welke impact jeugdboeken hadden in hun ontwikkeling. Zo schreven onder andere Rik Torfs, Bart De Wever, wijlen Dixie Dansercoer, en onze kampioen Stefan Goris mee aan het boek. 

 

Uitverkocht


VZW Are to Run wordt gesteund door onderstaande partners:


 

ABFKoriginal.png                           durwen.png

Carniloveer-3.png          dinapet-2.png      Balto.png

 

 


Eurohounds / Alaskan Husky's


Wij werken met het bastaardras, genaamd de Eurohound of Alaskan Huskymix. Het is evident dat bastaardhonden een betere gezondheid hebben dan hun raszuivere familieleden. Elke hond in ons team is het resultaat van jaren kruisen met beheerste en gebalanceerde honden, die top zijn in hun vak maar evenzeer hun rust vinden bij ons thuis. Honden werken met ons samen, dus het aspect van interactie is enorm belangrijk. De beste, snelste en vooral de meest aangename sledehonden waren vroeger en zijn nu nog steeds de Alaskan Husky's. 

Hedendaags wordt het bloed van de Alaskan Husky verrijkt met jacht- en windhondenbloed. Het jachthondengen is veel dominanater dan het huskygen, waardoor het uiterlijk van onze sledehonden wat is veranderd. Hierdoor wordt de naam Eurohound vaak gebruikt, maar er klopt nog steeds een Alaskan Huskyhart in het lichaam van onze honden.

 

"Een bevriende hondengedragstherapeut kende het 'ras', zoals velen, eerst niet. Nadat hij inging op onze vraag om eens mee te werken met onze dieren was hij erg onder de indruk. Nog nooit had hij een hondensoort gezien die zo in balans is en zo makkelijk is om mee te werken. Hij nam er al snel een oudere hond van ons in huis en ondertussen leeft hij samen met een roedel Eurohounds."

Interesse in een pup of een volleerde hond? 

Hebt u interesse in een pup.  Maak een afspraak met Stefan. Zo krijgt iedereen de juiste begeleiding voor het aanschaffen van een pup. Wij willen zeker zijn dat de honden een goede baas krijgen. Daarom dat wij onervaren hondenbaasjes na de aankoop verder begeleiden om echt tot die 'mans best friend' te komen. 


We doen bewust maar één nest per jaar en kunnen hierdoor niet iedereen verder helpen. Desalniettemin  bieden wij ook onze diensten aan om samen met u te zoeken naar de juiste pup voor in uw gezin. 


Video


Korte video

Documentaire 8 minuten