• Haal meer uit je hond
  • Contacteer ons!

Wie is Stefan Goris?

IMG_1878.jpg

Als wereldkampioen sledehondenrennen heeft Stefan reeds ontzettend veel ervaring opgedaan bij het werken met roedels honden. Hij werkt met de honden op een manier zodat ze als team leren samenwerken. Hij heeft geen speciale methode of weeral een andere manier ontwikkeld. Stefan werkt uitsluitend via zijn natuurlijk ontwikkelt inzicht en een logisch opgebouwd stappenplan. Zo ondervond hij dat honden altijd werken via 'grensbepalingen'. Hij paste toe wat de dieren hem toonden en sindsdien is hij enorm succesvol. Hij werkt vanuit een opvoedend gegeven met vertrouwen als de sleutel. Door via deze weg honden te benaderen heeft hij helemaal niet veel tijd nodig om een hond op te voeden. De hond erkend de logica, de eenvoud en de harmonie. Hierdoor lukt het Stefan om steeds weer bij de wereldtop binnen het sledehondenrennen te horen. Het draait om veel meer dan wat rondjes lopen. Het draait rond de oerband tussen mens en hond. 

IMG_6000-1.jpg

Stefan probeert mens en hond op één lijn te krijgen. Hij wil gewoon dat het huisdier terug als een meerwaarde gezien wordt, in plaats van meer werk. Het is in zijn ogen niet de bedoeling om tweemaal per week groepsles te volgen op hondenscholen en na jaren van oefenen geen permanent resultaat te bereiken. Elke hond, elk mens is anders. Stefan werkt steevast één op één om echt in verbinding te komen. Hij zoekt naar de grondoorzaak van de problemen en stuurt niet richting een compromis. Daar gelooft hij niet in. Het is de eenvoud die tot harmonie leidt. Hij wil daarom ook niet gezien worden als dé trainer, maar meer als een kompas. Als iemand die de hond en zijn baas de juiste richting laat zien. Samen groeien om samen terug te genieten

maart2.jpg

Stefan zegt altijd: "Als bij het eerste contact tussen oermens en hond het niet vanzelf liep, zou er een ander dier de titel "Man's best friend" hebben gekregen." Hij wil hiermee duidelijk stellen dat een hond in een natuurlijke symbiose moet leven met zijn eigenaar. Dat er geen problemen mogen zijn. Het is dan ook zijn doel om mens en hond terug samen te brengen.

 


Literatuur

Tom Waes schreef in zijn nieuwe bestseller over zijn sledehondenervaring met onze Eurohounds. Hij vond het "the kick" van het seizoen en was klaarblijkelijk enorm onder de indruk. Over vier pagina's verspreid kan je zijn bevinden nog eens nalezen. Wil jij ook eens hét avontuur beleven van Tom, stuur ons een bericht!

Het doel van uitgeverij Clavis is om kinderendromen waar te maken. Sinds 1981 is de uitgeverij hier gepassioneerd mee bezig en in 2015 namen ze de proef op de som. Ze contacteerden succesvolle mensen en vroegen welke impact jeugdboeken hadden in hun ontwikkeling. Zo schreven onder andere Rik Torfs, Bart De Wever, Dixie Dansercoer, en onze kampioen Stefan Goris mee aan het boek. 

Stefan zijn palmares:

1X WORLD CHAMPION 2014
1x VICE WORLD CHAMPION 2015
1X EUROPEAN CHAMPION 2013
1X VICE EUROPEAN CHAMPION 2018
23 internationale medailles 

VZW Are to Run wordt gesteund door onderstaande partners:

 

ABFKoriginal.png                           durwen.png

Carniloveer-3.png          dinapet-2.png      Balto.png

 

 

Video