Kom en maak je team hechter!

Ben jij een persoon die niet in de klassieke hondentrainingen gelooft? Dan zit je bij ons aan het goede adres. Je moet honden dan ook niet jarenlang africhten vooraleer ze goed opgevoed en te vertrouwen zijn in alle situaties.

Wij hebben geen tijd om al onze sledehonden één voor één te conditioneren zodat ze zich gedragen. Honden voeden elkaar toch ook niet op via conditioneringstechnieken. Wij zochten in de aanloop naar onze wereldtitel naar een manier van opvoeden die dichter bij de hond zijn natuur stond. Dat vonden wij en gaven het de naam: Natuurlijk leidinggeven aan je hond. 

Door onze roedels jarenlang te observeren, vertaalden we hun gedrag naar menselijke maatstaven. Natuurlijk leidinggeven start dus simpelweg bij jezelf. Door te leren hoe wij ons denken en doen kunnen afstellen naar de hond, sturen we hem vanzelf in de goede richting. Wij leren iedereen hoe men leiding kan geven op een manier die de hond logisch vindt. Dat wil zeggen dat als je dit onder de knie hebt, je nooit voor geen elke hond nog naar de hondenschool moet. Maar het vergt in het begin wel wat moeite om stil te staan bij de manier waarop jouw houding en handelen overkomt op de viervoeter. Het vaak vastgeroeste gedragspatroon doorbreken is niet gemakkelijk, maar gelukkig kunnen wij iedereen hiermee helpen.

 

 

Is jouw hond door het dolle heen bij het zien van een andere hond?

Is het dier steeds gestresseerd of beheersen allerlei angsten zijn leven? 

Wil je de hond graag meenemen op vakantie, maar lukt dat niet? 

Of wil je gewoon ontspannen wandelen met hem? 

 

Stuur een bericht naar info@roedelmanagers.be en wij sturen u het aanmeldingsformulier toe. Hierna bekijken we onze aanpak.

 

In april 2023 komt zelfs ons boek uit: "Natuurlijk leidinggeven aan je hond"

Het kan zijn dat een huisbezoek de beste optie is of een deelname aan onze driedelige cursus ‘ontspannen wandelen met je hond’. In deze cursus pakken we bijna alle hondenproblemen aan. Van een doodgewone huishond die trekt aan de lijn tot bijvoorbeeld een windhond die de haas niet wilt vangen tijdens het windhondenrennen.

  • Huisbezoek: duurtijd twee uur
  • Cursus ‘ontspannen wandelen’:

Moment 1: één-op-één-moment van anderhalf uur. Meestal op maandag- en dinsdagavond tussen 16u00 en 19u30. Uitzonderlijk kan dit in het weekend doorgaan.

Moment 2 en 3: groepsmoment (max. 3 tot 4 cursisten om moeilijke situaties op te zoeken). Dit op zaterdag- of zondagvoormiddag. Duurtijd één uur.

De gemiddelde hondenbaasjes doorlopen deze cursus op twee à drie weken tijd. Het streefdoel is om iedereen op de juiste weg te zetten om zelfstandig verder te kunnen. Hierdoor zal de band tussen mens en hond sterker worden. Dit zowel in huis, in de tuin of buiten in de grote wereld.

Wil jij natuurlijk leren leidinggeven aan je hond? Stuur ons een bericht:

 

Hieronder enkele getuigenissen: