Werkwijze

Ik werk niet volgens de traditionele ‘hondentraining’-principes, waar u als baasje elke week twee keer twee uur naar de hondenschool moet en waar u na veel zwoegen en snoepjes niet echt veel bereikt. Ik ben van mening dat zowel hond als baas, mits de juiste aanwijzingen op zeer korte tijd vooruitgeholpen kunnen worden, zodat een zelfstandige voortgang mogelijk is.  Dit wil niet zeggen dat u geen tijd meer dient te investeren in uw hond. In tegendeel, u zult dit doelgerichter kunnen aanpakken en effectief kunnen genieten van uw tijd met uw hond. Hierdoor zult u veel geld, tijd en vooral energie besparen. U zult vanzelf voelen wat ik hiermee bedoel, naarmate u en uw dier echt op elkaar leren inspelen. De band tussen mens en hond is reeds tienduizenden jaren geconsolideerd. Het probleem ligt in het feit dat de moderne mens zijn link met het instinctieve, het dierlijke, het natuurlijke of hoe men dit ook wilt noemen kwijt is.  Ik zorg er alleen voor dat deze ‘missing link’ gevonden wordt, zodat hond en baas op één lijn komen te staan.  

 maart2.jpg

Als ervaringsdeskundige leer ik dus hoe u met uw dier op een natuurlijke manier moet omgaan, zodat eindeloze herhalingen niet eens nodig zijn. Van zodra dat u uw rol als roedelleider opneemt, zal uw hond dit automatisch volgen en verdwijnen de problemen vanzelf.

 

Concreet wil dit zeggen dat ik u eerst kennis zal verschaffen om de juiste vaardigheden aan te leren, zodat u met uw huisdier positieve ervaringen kunt opdoen. Voor de eerste sessie dient u een drietal uur vrij te houden. Bij veel mensen zijn de problemen tegen dan aangekaart, zodat zij zelfstandig verder kunnen.

 

Indien gewenst kunnen er privésessies zijn om de aangeleerde vaardigheden te perfectioneren, waardoor de kans op een terugval drastisch daalt.

maart1.jpg

In sommige gevallen is zelfs mogelijk om de hond bij mij achter te laten, zodat hij op ‘neutraal’ grondgebied even terug kan komen tot zichzelf. Dit om zijn natuurlijke balans terug te vinden. Hij wordt opgenomen in de roedel en kan terug even 'echt' hond zijn. Hij ondergaat een intensieve training en kan volledig gerehabiliteerd terug keren naar u als eigenaar. Weet dan wel, dat uzelf ook nog werk zult hebben om de kunst van het leiding geven aan honden, aan te leren. Alleen zal de hond wel sneller begrijpen wat u hem wilt duidelijk maken. Vergeet vooral niet dat honden uiterst vergevingsgezind zijn. Fouten maken mag, zolang men er maar van leert! Het doel is namelijk om te genieten van en met uw huisdier en dat kan ik voor u mogelijk maken.

 

U staat er dus niet meer alleen voor. Mensen die om hulp komen vragen, worden steeds met veel motivatie verder geholpen.

LOGO_FINAAL_BaselineJPG-8.jpg